The wishlist name can't be left blank

OBLAČILA IN OBUTEV ZA PROFESIONALCE.

Razlika med klasično in tehnično delovno obleko

Razlika med klasično in tehnično  delovno obleko

Če smo v prejšnjem blogu govorili, kako pomembna je enotna delovna uniforma za vse vrste organizacij, bomo tokrat kakšna je ključna razlika med navadno delovno obleko in sodobnimi multi raztegljivimi in hitro sušečimi oblačili.

VIZUALNA RAZLIKA

Vsi poznamo dobre stare farmer hlače oz. hlače z oprsnikom, ki še z daleč ne moramo dejati, da niso uporabne, vendar je njihov izgled povozil čas. Mlajša generacija le teh več ne bo nosila, saj so takšne hlače popolnoma nadomestljive in veliko bolj modne in stilsko dovršene delovne hlače na pas, ki pa so zaradi mnogih stranskih žepov enakovredne prejšnim. Če pogledamo glavno razliko med ti. »tipičnimi« hlačami in bluzo, katero večinoma krasi temno modra barva s skromno rdečo ali sivo okrasno obrobo, širokimi hlačnicami in širokimi rokavi ter »sodobnim« delovnimi hlačami, ki zajemajo po večini črno barvo z različnimi okrasnimi motivi, ki so lahko različnih barv – celo visoko vidnimi elementi. Same so tudi krojene v bolj SLIM FIT kroju. Enako velja za jakne. Navsezadnje, v takšnih oblačilih izgledaš vsekakor bolj moderno in ne tipično »delavsko« kar je velika prednost.

UDOBJE IN ERGONIMIJA

Včasih se je uporabljal 100% bombaž, redko s predihom poliestrskega dodatka, danes prevladuje poliester, nato bombaž in dodatno kakšen ti. spandexa ali drugi material, ki omogoča fleksibilnost in raztegljivost. Vse to je pripomoglo k boljšim počutju, udobjem in samo uporabniško izkušnjo oblačil na različnih delovnih mestih.

ZDRAVJE IN TELO

Novodobni tehnični materiali niso pripomogli zgolj k boljšem videzu, ergonomiji ter udobju, temveč so pomembni za zdravje v našem telesu. Raziskave so pokazale, da je eden od pridruženih vzrokov za nastanek kroničnih poklicnih bolezni, kot so: revmatska obolenja, obrabe hrustancev in ostala obolenja okončin, posledica neustreznih delovnih oblačil.

Primer iz vsakdanje praske: Nekdo, ki nosi bombažne delovne hlače, katerih raztezek je minimalen, si mora ob vsakem počepanju na kolena le te potegniti malce navzgor in še zmeraj ne doseže maksimalnega raztezka okončine v kolenskim predelu. Tako se takšen gib ponavlja dan za dnem – 40 let, kar lahko povzroči različna zgoraj omenjena obolenja.

Novodobni raztegljivi materiali pripomorejo k lažjem »premikanju« in gibanju, hitro sušeči materiali pa zagotavljajo ustrezno klimo telesa med samo nošnjo delovnih oblačil pri delu.

VZDRŽEVANJE

Vzdrževanje klasičnih delovnih oblačil je baziralo na kuhanju na 90 stopinj celzija. S tem se je ubilo vse morebitne bakterije in pa navlako, ki se je nabrala na oblačilih, a hkrati se je tudi uničevala tkanina in sama obstojnost materiala. Danes poteka pranje na nižjih temperatura 40,celo 30 stopinj celzijah, kjer se uporabljajo neagresivni pralni praški ali geli. Proces sušenja je zaradi tehničnih materialov hitrejši, zato se vsa oblačila sušijo zračno.

NASVET

Ob naslednjem nakupu delovnih oblačil naprej poglejte samo sestavo in materiale, ki vam določen model ponuja. Nato le tega nadenite na sebe, narediti nekaj korakov in počepov in občutili boste razliko.

Kje lahko najdemo in kupimo tehnična oblačila ter obutev za svoje podjetje?

Vsekakor priporočamo nakup preko spleta na www.oblacila-obutev.si ali Macseis store v Qlandiji Super Novi Krško, CKŽ 141, 8270 Krško – kjer vam bo naš strokovni svetovalni štab ustrezno svetoval kaj in kako izbrati za vas.

Related Posts
  1. Posavski obzornik – Macseis store (Antares) Posavski obzornik – Macseis store (Antares) Začetek podjetniške poti Evalda Rožmana sega v leto 1994, »kot vsak drug začetek je tudi ta bil težak, saj je terjalo veliko neprespanih ur in dela v noč,« se spominja Evald Rožman, a je neizmerno ponosen na prehojeno pot. Zgradil je podjetje, v kate
  2. Macseis – delovna in funkcijska oblačila Macseis – delovna in funkcijska oblačila Proslavili bomo kmalu 2. obletnico (28.10.2020) uspešnega delovanja Macseis Stora v Qlandiji Krško. Blagovna znamka ne navdušuje le v nivoju delavske branže, temveč se v njej najdejo tudi izdelki, ki so primerni za vsakega slehernega uporabnika za šp
  3. Delovna oblačila ARDON Delovna oblačila ARDON Na podjetju Antares d.o.o., ki ima vedno več rednih in tudi novih strank, ki se obračajo na njih, kadar potrebujejo kvalitetna delovna oblačila ali delovno obutev, nikoli ne počivajo in so vedno v iskanju nekaj novega in drugačnega. Tokrat vam bomo p
  4. VM FOOTWEAR: ZANESLJIV PARTNER ZA DELOVNO OBUTEV VM FOOTWEAR: ZANESLJIV PARTNER ZA DELOVNO OBUTEV VM FOOTWEAR: Zanesljiv Partner za Delovno Obutev   VM FOOTWEAR je priznana blagovna znamka, specializirana za kakovostno delovno obutev, ki združuje vrhunsko udobje, varnost in trajnost. Njihovi izdelki so namenjeni tako posameznikom kot tudi
© 2020 oblacila-obutev.si Vse pravice pridržane. Agencija.5ka