The wishlist name can't be left blank

OBLAČILA IN OBUTEV ZA PROFESIONALCE.

POLETNA DELOVNA OBLAČILA

POLETNA DELOVNA OBLAČILA

V tokratnem blogu bomo govorili o poletnih delovnih oblačilih in delovni obutvi, materialih in zakaj so določeni izdelki ustrezni za določene delovne pogoje.

V primerjavi s 30 leti nazaj so današnje poletne dni veliko bolj vroča, zato moramo tudi temu primerno izbrati delovna oblačila in obutev.

V tokratnem blogu bomo govorili o poletnih delovnih oblačilih in delovni obutvi, materialih in zakaj so določeni izdelki ustrezni za določene delovne pogoje.

V primerjavi s 30 leti nazaj so današnje poletne dni veliko bolj vroča, zato moramo tudi temu primerno izbrati delovna oblačila in obutev.

DELOVNA OBLAČILA – MATERIALI IN GRAMATURA                     

Še zmeraj se srečujemo z materiali kot so bombaž, bombaž/poliester, tudi bolj novodobnimi poliester/spandex oz. elastan. Zelo odvisno je od same vrste dela in dejavnikov okolja, kakšna oblačila s kakšnimi materiali potrebujemo.

Če pogledamo bombažna oblačila (hlače na pas, farmer hlače ali jakne) so te v naši ponudbi delijo na zimsko 275-260 g/m2 in poletno 240-200 g/m2 konfekcijo. Razlika v gramaturah materiala je občutna kadar se gibljemo oz. delamo na soncu s 30 stopinj celzija. Zato vedno, kadar izbiramo poletno konfekcijo, pogledamo gramature materialov, ki jih določeni izdelki ponujajo.

Vsekakor so te odstopanja lahko višja, kadar izbiramo kratke hlače. Te so lahko tudi gramature 260 g/m2 in več.

POLETNA/ LETNA DELOVNA OBUTEV

Čisto isto velja za delovno ali zaščitno obutev v poletnih dni. Če sami varnostni predpisi dovoljujejo, da imajo vaši zaposleni nizko in zračno obutev, naj jo imajo. Vedeti morate, da visoki, polivisoki čevlji, ki imajo standard S3 ali kakršno koli vodo odporno membrano, preprečujejo dihanje nog, hkrati pa povzročajo različna glivična kot tudi bakterijska obolenja.

Za letno obutev priporočamo SANDALE, ki so čim bolj zračni v razredih S1, S1P, O1 itd. Pri nas najdete številne kot so: Edmonton S1P, Michigan S1P, Bilbao S1, Parma S1P, Tripolis O1, Memphis S1 in še veliko več.

UDOBJE IN ERGONIMIJA

Včasih se je uporabljal 100% bombaž, redko s predihom poliestrskega dodatka, danes prevladuje poliester, nato bombaž in dodatno kakšen ti. spandexa ali drugi material, ki omogoča fleksibilnost in raztegljivost. Vse to je pripomoglo k boljšim počutju, udobjem in samo uporabniško izkušnjo oblačil na različnih delovnih mestih.

ZDRAVJE IN TELO

Novodobni tehnični materiali niso pripomogli zgolj k boljšem videzu, ergonomiji ter udobju, temveč so pomembni za zdravje v našem telesu.

Vsekakor je dobro, da imamo za delo ob vročih dneh vedno za preobleči kakšno majico ali dve, kajti na primer: če nosimo bombažno majico, bomo se bomo v njej relativno prepotili in le ta se ne bo za čas uporabe osušila. Če bi imeli majico, ki je narejena iz hitro sušečih poliestrskih vlaken, bi prišlo do veliko manjše stopnje znojenja. 

Sam znoj in prepotenost oblačil v poletnih dneh ne vpliva toliko na zdravje ali možnostjo prehlada, temveč na našo kožo in pore. Velikokrat se zgodi, da zaradi prekomernega potenja in večurne nošenje iste majice pride do različnih bakterijskih vnetij kože, mozoljev, izpuščajev itd.

VZDRŽEVANJE

Vzdrževanje klasičnih delovnih oblačil je baziralo na kuhanju na 90 stopinj celzija. S tem se je prekuhalo in uničilo vse morebitne bakterije in pa navlako, ki se je nabrala na oblačilih, a hkrati se je tudi uničevala tkanina in sama obstojnost materiala. Danes poteka pranje na nižjih temperatura 40,celo 30 stopinj celzijah, kjer se uporabljajo neagresivni pralni praški ali geli. Proces sušenja je zaradi tehničnih materialov hitrejši, zato se vsa oblačila sušijo zračno.

NASVET ZA PODJETJA

Kot vodja ali nabavni direktor vašega podjetja ne potegnite zavoro, kadar je stvar nabave delovnih oblačil in obutve. Postavite se v vlogo zaposlenih in lažje boste vedeli, kakšna oblačila potrebujejo. Vedeti morate, da zadovoljstvo vaših zaposlenih se kaže tudi skozi kvalitetno delovno obleko.

Primer za poletje: Ko kupujete predvsem T-shirt majice, privoščite vašim zaposlenih za vsak dan novo majico, ki bo tudi oplemenitena z vašim logotipom.

NASVET ZA POSAMEZNIKE

Ob naslednjem nakupu delovnih oblačil naprej poglejte samo sestavo in materiale, ki vam določen model ponuja. Če kupujete letno oblačilo, naj bo ta kolikor se da lahka in zračna, prav tako velja za obutev.

Kje lahko najdemo lahka letna/poletna oblačila ter obutev za svoje podjetje?

Vsekakor priporočamo nakup preko spleta na www.oblacila-obutev.si ali Macseis store v Qlandiji Super Novi Krško, CKŽ 141, 8270 Krško – kjer vam bo naš strokovni svetovalni štab ustrezno svetoval kaj in kako izbrati za vas.

Related Posts
  1. POMURKSI SEJEM AGRA 2022 POMURKSI SEJEM AGRA 2022 V mesecu avgustu smo se udeležili jubilejnega 60. Pomurskega sejma AGRA, ki je potekal med 20. in 25. avgustom 2022. Z oblacila-obutev.si, smo se predstavili novemu področju v Sloveniji, natančneje v severno-vzhodnem delu Slovenije. Predstavili smo
  2. VSE KAR MORA IMETI DOBRA ZAŠČITNA IN TREKING OBUTEV VSE KAR MORA IMETI DOBRA ZAŠČITNA IN TREKING OBUTEV Zdaj že ustaljena blagovna znamka VM FOOTWEAR, ki se je na slovenskem trgu pokazala kot kvalitetna in iskana obutev, prodira na trg z različnimi novitetami, barvnimi kombinacijami in velikimi številkami tudi do številke 50. VM Footwear prihaja iz Češ
  3. 28. SPOMLADANSKI SEJEM KOMENDA 2023 X OBLACILA-OBUTEV 28. SPOMLADANSKI SEJEM KOMENDA 2023 X OBLACILA-OBUTEV   28. SPOMLADANSKI SEJEM KOMENDA 2023 X OBLACILA-OBUTEV   Sejem Komenda se je letos odvijal med 31.3. in 2.4.2023. Izbrala se je široka paleta ponudnikov, ki so predstavljali različne izdelke in storitve. Med drugimi smo se predstavili t
© 2020 oblacila-obutev.si Vse pravice pridržane. Agencija.5ka