The wishlist name can't be left blank

OBLAČILA IN OBUTEV ZA PROFESIONALCE.

Kako izbrati najustreznejšo zaščitno/delovno obutev?

Kako izbrati najustreznejšo zaščitno/delovno obutev?

Vedno moramo najprej pomisliti na vse dejavnike in morebitne nevarnosti, ki naše delo spremljajo, saj je prava izbira izjemno pomembna in nas lahko obvaruje pred marsikatero nepredvidljivo nevarno situacijo. Vsak zaščitni čevelj ima določen standard, ki točno pojasnjuje njegove lastnosti.

Vsi smo že kdaj slišali za tako imenovano »kapico«, ki je znana predvsem kot zaščita pred težkimi padajočimi predmeti. V primeru padca težkega predmeta na nogo lahko pride do velikih poškodb. Če pa imamo primerno obutev z omenjeno »kapico«, se lahko tovrstnim poškodbam izognemo.

  • Prednosti izbire ustrezne in kakovostne zaščitne obutve:
  • najvišja mera varnosti pri nevarnih situacijah,
  • odlična zaščita pred mehanskimi nevarnostmi;
  • učinkovitejše in kvalitetnejše delo,
  • manjša utrujenost ter večja produktivnost zaposlenih,
  • prijetno udobje med nošenjem,
  • zmanjšanje tveganja za nezgode ali bolezni v zvezi z delom,
  • boljše počutje delavca,
  • zmanjšanje števila bolniških odsotnosti,
  • zmožnost opravljanja težjih in nevarnih opravil,
  • večje zadovoljstvo zaposlenih.

 

Kaj pa delovno okolje?

V današnjih časih se najpogosteje srečamo z zaščitno obutvijo, pri kateri je v sestavo vključena zaščitna jeklena ali kompozitna kapica. V zunanjih delovnih okoljih je obvezno potrebno uporabljati tudi nepremočljivo opremo. V delovnih okoljih, kjer se uporablja emulzija oziroma podobno drseča druga tekočina, se srečamo z nedrsečimi podplati, medtem ko se v elektroniki največkrat srečamo s tako imenovano »ESD« oziroma statično disipativno obutvijo, ki preprečuje, da bi se občutljiva oprema poškodovala zaradi prisotnosti statike.

Je pomemben tudi izgled zaščitne obutve?

Da pa si ne bomo zaščitnih obutev predstavljali kot velikanske gorske čevlje, je potrebno omeniti, da se tudi pri zaščitni obutvi vedno več podjetij ukvarja z dizajnom oziroma izgledom. V današnjem času lahko tako najdemo tovrstno obutev v različnih oblikah, izbira le teh pa lahko temelji na željah posameznika. Proizvajalci zaščitne obutve ponujajo obutev v obliki nizkih copatov, visokih čevljev, škornjev, med temi pa obstaja tudi možnost obutve v športnem videzu. V izboru imamo na voljo tudi obutev, ki nam omogoča raznovrstne prilagoditve podplatov, kateri pripomorejo k manjši občutljivosti naših podplatov, kar je na delovnih mestih zelo pomemben dejavnik, saj veliko delavcev s tovrstnimi obutvami preživi ogromno časa v stoječem položaju.

Bodite dober delodajalec ter poskrbite za svoje zaposlene, ki potrebujejo varno in udobno obutev.

© 2020 oblacila-obutev.si Vse pravice pridržane. Agencija.5ka