The wishlist name can't be left blank

OBLAČILA IN OBUTEV ZA PROFESIONALCE.

Je delovna uniforma vizualni odraz podjetja?

Je delovna uniforma vizualni odraz podjetja?

Verjetno je malo podjetij, ki bi svojo prezentacijo (IMAGE) podjetja predstavljali skozi enotno delovno uniformo, pa naj to velja za tiste, ki delajo na terenu, delavnicah ali salonu ali pa vse od električarjev, zidarjev, dostavljavcev, komercialistov, voznikov, prodajalcev, sliko pleskarjev ter drugih.

Na kratko vam bomo predstavili pomembnost enotnosti delovnih oblačil za podjetja na slovenskem, na katerega severne EU države stavijo že dobro desetletje.

Osnova za delo je ustrezno delovno oblačilo in obutev

Vsak delodajalec je dolžan - po zakonu, vsakemu zaposlenemu za določeno delovno mesto, 1-krat letno zagotoviti ustrezno delovno obleko ter zaščitno/delovno obutev, ki zagotavlja optimalno varnost zaposlenega pri določeni delovni dejavnosti. Največkrat govorimo tu o branžah, ki se ukvarjajo tako z proizvodnimi ali storitvenimi dejavnostmi, na terenu ter notranjih proizvodnjah.

Nakup delovnih oblačil ter obutve, pa ni zgolj zagotovitev osnovnih sredstev, ki jih nek zaposlen pridobi za omogočanje normalnega delovanja, temveč je to prvi korak in začetek predstavitve podjetja širši javnosti.

Kako na izbrano delovno opremo gledajo »severnjaki«?

Vsak, ki je obiskal kakšno severno državo Evrope, je verjetno takoj opazil kako ENOTNO so oblečene delovne ekipe na terenu. Z nakupom ustreznih oblačil in obutve, bodo pridobili na zadovoljstvu zaposlenih, produktivnosti pri delu, navsezadnje, če bodo to oblačila, ki omogočajo hitro sušenje in zračnost, celo prihranili na samih »bolniških«, ki pa jih je v zimskem obdobju veliko.

Navsezadnje je cilj vsakega delodajalca, da oblačila in obutev, ki jih kupijo in zanj namenijo določeno količino denarja, ne prestanejo v kotu ali garderobnih omaricah, temveč služijo svojem namenu.

Ali to opazijo tudi stranke oz. kupci?

Odgovor na to je DA! Tu ne smemo pozabiti na rek: Obleka naredi človeka!

Predstavimo vam 2 situaciji, v katerih boste videli takojšni pomen enotnosti delovne uniforme.

SITUACIJA 1: Naročili ste sončne celice, ki vam ji bodo namestili na streho vaše hiše. Iz kombija stopi ekipa 8, ki izgledajo kot možje v črnem – elegantni, enotni ter urejeni. Sam zunanji videz njih, vam bo podal občutek varnosti, profesionalizma in strokovnosti.

SITUACIJA 2: Že dolgo časa ste razmišljali o zamenjavi okenskih žaluzij, zato ste se dobro leto po nakupu od sončnih celic odločili, tudi za menjavo teh. Do vas se pripelje ekipa 6, ki so oblečeni eden v trenirki in modri majici, 2 v sivih delovnih hlačah in bluzi,  3 v sivih majicah z zelo poškodovanimi in  umazanimi hlačami, ki so svoj rok trajanja prekoračile že 2x.

Mislimo, da se boste kot kupec hitro spomnili situacije/ekipe 1, ki vam je podala drugačno sliko o podjetju. Tu bi lahko našteli še ogromno drugih situacij, pri katerih opazimo enotnost na več nivojih: od zdravnikov, policistov, vojakov ter tudi športnih ekip itd., ki s svojo zunanjo podobo predstavljajo podjetje ali organizacijo. Poudarjamo, da oblačila ne vplivajo na delovno kakovost, temveč na vizualno podobo podjetja.

Je pomembna grafična dodelava?

Vsekakor je dobro, da se vsako delovno ekipo ali podjetje opremi z grafično dodelavo. Pa naj bo to tisk ali vezenje. Za vse tiste, ki želijo, da se vidi ime podjetja že od daleč, se največkrat dodelava izdela na prsno ali hrbtno stran, za vse ostale, ki želijo svoj emblem ohraniti bolj intimen, pa se to lahko naredi na rokavu, ovratniku – tudi z bolj nevtralnimi barvami. V naslednjem blogu bomo tudi izdali kaj je boljše izbrati, ter kaj so pomanjkljivosti in prednosti obeh navedenih tehnik dodelave.   

NASVET

Naj ne bo nakup ustreznih delovnih oblačil ter obutve strošek, temveč investicija v vaše zaposlene, njihovo zadovoljstvo in zdravje ter boljšo vizualno prezentacijo vašega podjetja.

Kje lahko najdemo in kupimo oblačila ter obutev za svoje podjetje?

Vsekakor priporočamo nakup preko spleta na www.oblacila-obutev.si ali Macseis store v Qlandiji Super Novi Krško, CKŽ 141, 8270 Krško – kjer vam bo naš strokovni svetovalni štab ustrezno svetoval kaj in kako izbrati za vas.

#delovna oblačila #delovna obutev #Macseis #VMfootwear #nakupovanjepodzvezdami

© 2020 oblacila-obutev.si Vse pravice pridržane. Agencija.5ka