The wishlist name can't be left blank

OBLAČILA IN OBUTEV ZA PROFESIONALCE.

ALI RES POZNATE RAZLIKO MED ZAŠČITNO IN DELOVNO OBUTVIJO?

ALI RES POZNATE RAZLIKO MED ZAŠČITNO IN DELOVNO OBUTVIJO?

Velikokrat se srečujemo z prej omenjenima pojmoma v vsakodnevnem življenju. Pa naj bo to na delovnem mestu nabavnika ali pa kot fizična oseba, katri je bilo s strani podjetja naročeno, da si mora kupiti ustrezno obutev. Na kratko vam bomo predstavili, da razlika med zaščitnimi in delovnimi čevlji ni le v imenu, temveč tudi v standardih, ki spremljajo delovno zaščitno obutev.

Velikokrat se srečujemo z prej omenjenima pojmoma v vsakodnevnem življenju. Pa naj bo to na delovnem mestu nabavnika ali pa kot fizična oseba, katri je bilo s strani podjetja naročeno, da si mora kupiti ustrezno obutev.

Na kratko vam bomo predstavili, da razlika med zaščitnimi in delovnimi čevlji ni le v imenu, temveč tudi v standardih, ki spremljajo delovno zaščitno obutev.

ZAŠČITNI ČEVLJI imajo vedno standard EN ISO 20345 in imajo zaščitno kapico, medtem ko DELOVNI ČEVLJI nimajo zaščitne kapice in imajo standard EN ISO 20347.

EN ISO 20345 - Zaščitna obutev - primerna za delo, kjer obstaja velika možnost poškodb zaradi mehanskih vplivov (preverjena zaščita z 200J zaščitno kapico)

EN ISO 20347 - Delovna obutev  - primerna za delo, kjer obstaja majhna možnost poškodb zaradi mehanskih vplivov

Obema standardoma je skupno to, da je obutev:

antistatična

odporna na olja in goriva

ima blaženje tresljajev v petnem predelu

Standard zaščitne obutev EN ISO 20345 določa osnovne oznake obutve: S1, S2, S3, S4, S5.

NA KRATKO:

Torej, če povzamemo, imajo zaščitni čevlji standard EN ISO 20345 in oznako S1, S2 ali S3, med katerimi ponujajo najvišjo zaščito prav zaščitni čevlji z oznako S3. Zaščitno čevlji z oznako S3 so tudi vodoodporni.

Zaščitni škornji pa imajo prav tako standard EN ISO 20345 in oznako S4 in S5, slednji ponujajo tudi najvišjo možno zaščito pri delu.

Vsak posameznik pa se mora odločiti, kakšna zaščitna mu najbolj ustreza, glede na svoje delo, ki ga opravlja.

Kje lahko najdemo in kupimo ustrezna oblačila ter obutev?

Po celotni Sloveniji imamo kar nekaj zastopnikov omenjene znamke, vsekakor pa priporočamo nakup preko spleta na www.oblacila-obutev.si ali Macseis store v Qlandiji Super Novi Krško, CKŽ 141, 8270 Krško.

© 2020 oblacila-obutev.si Vse pravice pridržane. Agencija.5ka